Ons verhaal

HET BEGIN

HET BEGIN

De plek waar ik ben geboren en samen met mijn broer en zussen ben opgegroeid. De plek waar ik de seizoenen heb kunnen ervaren door veel buiten te zijn. 
Er was ruimte om een eigen groentetuintje te hebben, te kunnen rennen in het weiland, een boomhut te kunnen bouwen en waar we ons eigen roeibootje voor in het kanaal hadden liggen.

Het is de plek waar mijn ouders in 2001 begonnen met zorgboerderij ’t Boerehiem. Onze eigen keukentafel werd gebruikt als koffie tafel. Tussen de middag wanneer wij uit school kwamen aten we samen een broodje. ’s Middags dronken we met z’n allen een kopje koffie of thee. Op woensdag middag bakten we koekjes, deden we samen spelletjes maar mochten we ook ons eigen dingen doen. Voor mij was dit een nieuwe ervaring maar werd dit al snel heel gewoon.  

Verbouwingen

In 2010 werd een deel van de, voormalig, kippenstal omgebouwd tot een kantine voor de zorgboerderij en twee vakantie appartementen (aangepast). Vanaf toen konden wij als kinderen in de kantine aanschuiven wanneer we hier behoefte aan hadden.

Hoe ouder ik werd hoe meer ik de plek ging waarderen. Er hing altijd een gemoedelijke sfeer en wanneer er kinderen over het erf liepen genoten ze. Tijdens mijn opleiding aan de Friese Poort maakte ik kennis met agrarische kinderdagverblijven dit sprak me gelijk erg aan. Een kleinschalig kinderdagverblijf in combinatie met de zorgboerderij. Een eigen ruimte waar kinderen hun eigen plek hebben maar ook de mensen van de zorgboerderij tegen komen op het erf. Bijzondere maar vooral ook erg leerzame ontmoetingen. Een mooi idee ontstond.

In augustus 2017 heeft Lyts Boerehiem de deuren geopend. De manier hoe ik zelf ben opgegroeid kan ik nu delen met kinderen uit de omgeving.

Zorgboerderij ’t Boerehiem biedt sinds 2001 dagbesteding aan volwassenen met een beperking. De medewerkers van de zorgboerderij helpen bij het verzorgen van de dieren en de werkzaamheden in de tuin. Voor het koffiedrinken, de lunch en bij slecht weer wordt er gebruik gemaakt van de eigen kantine. 

Verbouwingen

Maak kennis met ons team

Lonneke

Een kleinschalige kinderopvang op de boerderij waar ik ben opgegroeid was ooit een droom. De plek waar ik als klein meisje zelf ben opgegroeid delen met andere kinderen, dat vind ik prachtig. Ik ben trots op het feit dat ik kan zeggen dat mijn droom werkelijkheid is geworden!

Marianne

In contact komen met andere kinderen, contact maken met dieren, veel buiten zijn en gezonde voeding. Allemaal dingen die naar mijn mening een grote rol spelen in een goede basis voor elk kind. Zelf was ik als kind veel buiten te vinden en die liefde voor het buitenleven is altijd gebleven. Wat is het daarom fijn om op een plek als deze te mogen werken.

Alie

Wat is het een enorme eer en uitdaging om een stukje bij te kunnen dragen aan de opvoeding van de kinderen. Het enthousiasme van de kinderen in combinatie met het vele buiten zijn vind ik fantastisch! Kinderen ontdekken altijd weer nieuwe dingen. Hier geniet ik iedere dag weer van!

Kirsten

Ik vind het geweldig om met de kinderen buiten te spelen, naar de dieren te gaan om ze te aaien en te voeren, de natuur te ontdekken en de seizoenen te vieren en te beleven. Daarnaast voel ik me bevoorrecht om een stukje mee te mogen dragen aan de ontwikkeling van de kinderen d.m.v leuke activiteiten. We maken van elke dag een feestje!

Trientsje

Werken bij een kleinschalig en groene kinderopvang past erg bij mijn eigen visie. Veel kinderen komen vanaf dat ze baby zijn al bij ons. Doordat ik op alle groepen sta, kan ik zien hoe de kinderen zich ontwikkelen. Ik vind het ontzettend leuk om kinderen hierbij te stimuleren en om bij te dragen aan een geborgen en leuke dag.

Froukjen

Het werken bij een kleinschalige kinderopvang spreekt mij enorm aan. Het buitenleven, de dieren, en het contact met de zorgboerderij zie ik als een waardevolle aanvulling in de ontwikkeling van een kind. Elk kind is uniek en het is prachtig om dit als leidster te mogen volgen en begeleiden.  Je kind uit handen geven is niet altijd makkelijk, er moet vertrouwen zijn. Zowel bij de ouders als bij het kind. Ik hoop het gevoel van vertrouwen te mogen geven.

Miranda

Wat is het bijzonder om de ontwikkeling te mogen meemaken van de kinderen van Lyts Boerehiem. Ze zijn allemaal uniek en ontwikkelen zich ieder op een eigen manier. Samen met de kinderen buiten spelen en langs de diertjes. Ik word er blij van om al die blije gezichten te zien van de kindjes als we bij de diertjes zijn!

Lotte

Wat een fijne werksfeer hang er op deze kinderopvang. Elke keer kom ik hier met veel plezier, dit is dan nu ook al mijn derde jaar hier. Een aantal kinderen ken ik vanaf mijn eerste leerjaar, zo mooi om te zien hoe snel kinderen groeien en ontwikkelen. Lekker heel de dag naar buiten, dieren te voeren, vruchten te plukken uit eigen tuin en omgeving te leren ontdekken is wat de kinderen graag doen. De kinderen hebben de mogelijkheid om hier te ontdekken en op hun eigen tempo te ontwikkelen. Ik denk dat dit het mooiste is om te zien als ouder en ben blij dat ik hier een rol in mag spelen.

Lucinda

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder. Ik vind het leuk om kinderen te begeleiden en mee te kijken in hun ontwikkeling. De mogelijkheid om veel buiten te kunnen zijn en de omgang met de dieren die Lyts Boerehiem heeft, is denk ik ook een hele mooie en belangrijke toegevoegde waarde aan de ontwikkeling van kinderen.

Ik ben blij dat ik op zo’n mooie werkplek een steentje mag bijdragen om de kinderen een leuke, fijne en leerzame dag te bezorgen.

Manon

Wat een fijne plek om te werken is Lyts Boerehiem. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen hier heerlijk genieten van het buiten zijn en hoe leuk ze het altijd vinden als we naar de dieren gaan.
 
Het is erg mooi om te mogen werken met kinderen, te zien hoe elk kind zich op zijn eigen manier ontwikkeld en zichzelf kan zijn.

Jente

Tijdens mijn stage bij Lyts Boerehiem ben ik erachter gekomen dat deze kleinschalige, groene opvang bij mij past. De fijne werksfeer, de aandacht voor ieder kind zijn/haar ontwikkeling en het vele buiten zijn. ik geniet ervan om met de kinderen langs de dieren te gaan of samen te werken in de moestuin. Ik ben dankbaar dat ik mag werken in deze mooie kinderopvang en kan bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen.